Skip to main content

Θέσεις

 


Απελευθέρωση - Αυτοδιάθεση - Ένωση.


   Για κάποιους, είναι απλά μια ακατόρθωτη ιδέα, ενα ανεκπλήρωτο όραμα, ενας ανώφελος  αγώνας, για εμάς όμως, είναι η ταυτότητα μας, ο αιώνιος πόθος μας και ο μεγαλύτερος στόχος μας. Το τρίπτυχο της ένωσης, για εμάς αποτελεί την συνοπτική συγκέντρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων, για την εκπλήρωση του ανυπότακτου πόθου μας, της Ένωσης!

   Αρχικά, ως Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν. , ξεκαθαρίζουμε πως ο αγώνας μας στηρίζετε στα ελληνικά ιδεώδη που θέσπισαν οι ήρωες μας. Στόχος μας, είναι η δικαίωση χιλιάδων ψυχών, που παρέδωσαν την τελευταία τους πνοή στα νύχια του εχθρού, που έχυσαν κάθε σταγόνα απο το αίμα τους για την πατρίδα μας, που πάλεψαν με κάθε μέσο για την Ελλάδα μας!

  Στο ενωτικό δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950, από τους 224.747 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν οι 215.108 και από αυτούς οι 215.103 τάχθηκαν υπέρ της Ένωσης. 

Παρόλα αυτά, η ένωση δεν έγινε ποτέ.

Παρ'όλες τις θυσίες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955-1959. Παρ' όλες τις διαδήλωσεις υπερ της ενώσεως.

«Τόσος πόνος τόση ζωή

πήγαν στην άβυσσο

για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη.» 

-Γ.  Σεφέρης «Ελένη»

   Ο στόχος μας όμως είναι αμετάβλητος. Η ψυχή μας είναι δοσμένη στην γαλανόλευκη. Απο τότε, μέχρι και σήμερα, Έλληνες που δεν εγκατέλειψαν ούτε λεπτό τα ιδανικά τους, πιστοί στο τρίπτυχο , έδωσαν ένα απαράβατο ιερό όρκο στην πατρίδα, πως της δίνουν την ζωή τους, μα θα γυρίσουν νικητές. Πως κάποια μέρα θα δικαιωθούν, και πως κάθε σταγόνα απο το αίμα τους θα κράταει αναμμένη την φλόγα του ελληνισμού.

   Η Απελευθέρωση λοιπον για εμάς, είναι το πρώτο σκέλος του τρίπτυχου συνθήματος μας. Προϋποθέτει - με τα σημερινά δεδομένα - την αποτινάξη του βάρβαρου Τουρκικού ζυγού απο τα κατεχόμενα εδάφη μας. Την απομάκρυνση δηλαδή του παράνομου κατακτητή. 

  Η δεύτερη και εξίσου σημαντική προϋπόθεση, είναι η ανάκτηση της Εθνικής Αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Αυτοδιάθεση, είναι το δίκαιωμα ενός έθνους ή λαού, να μπορεί να αποφασίζει αυτεξούσια, για τα ζητήματα που τον απασχολούν. Επομένως, ο προαναφερόμενος όρος, επεξηγεί ολοκληρωτικά την θέση μας, όσο αφορά την ύπαρξη αγγλικών βάσεων στο νησί μας, καθώς και τις θέσεις μας για την συνθήκη ανεξαρτησίας -Συνθήκες Εγγυήσεως,  Εγκαθιδρύσεως και Συμμαχίας - του 1960, που ουσιαστικά, - με βάση το ΑΡΘΡΟΝ ΙΙ της συνθήκης εγγυήσεως - νομιμοποιει την επέμβαση του Τουρκικού ζυγού, εάν υπάρξει απειλή της κυβερνήσεως, πράγμα που εκπληρώθηκε με τα γεγονότα του πραξικοπήματος και ακολούθως της Τουρκικής εισβολής.

   

Τέλος, η Ένωσις. 


«Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας.» 

–[Το ελληνικό γένος] ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο.

-Αριστοτέλης.


Η Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Η εθνικότητα μας, ελληνική. Η γλώσσα μας, ελληνική. Η πίστη μας, ελληνορθόδοξη. Για ποιό λόγο λοιπόν, μάνα και παιδί να είναι χώρια; Για ποιό λόγο πλανάται μεταξύ κάποιων το άτοπο, «δεν είμαστε Έλληνες»; Τότε τι είμαστε; Η  υπέρλαμπρη Ελλάδα μας δώρισε το έθνος της, τον πολιτισμό της απο τα πανάρχαια χρόνια. Τιμή μας να λεγόμαστε Έλληνες, και είμαστε Έλληνες! Όπως είπε και ο Γ. Σεφέρης, 

«Ένας κόσμος που μιλάει ελληνικά, είναι ελληνικός.»


   Για την ΔΔΟ.


Η προτεινόμενη λύση "συμβιβασμού". Ο ενταφιασμός κάθε ελληνικού στοιχείου. Το μέσο Τούρκοποίησης της Κύπρου μας. Απο μέρους μας, η δήθεν λύση τους, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως απαράδεκτη και καταδικαστέα. Με όπλα την φωνή και την ελληνική ψυχή μας, τασσόμαστε ενάντια στο προδοτικό ''Ναι'' του δημοψηφίσματος της ΔΔΟ.    Ως Ε.Φ.Ε.Ν. στηρίζουμε το ένδοξο ΟΧΙ, σε μια πράξη τόσο αυτόκαταστροφική, όσο και η ΔΔΟ. 

    Λύση, αποτελεί μόνο η απελευθέρωση. Κανένας συμβιβασμός, καμία ομοσπονδία. Μόνο η απελευθέρωση των Ελληνικών εδαφών μας. Μόνο η επιστροφή στους τόπους των προγόνων μας. 

  Σκεφτείτε λοιπόν πως θα ήταν να ζούσαμε σε μια κοινωνία, όπου οι αμετανόητοι δολοφόνοι των προγόνων μας, θα διοικούσαν και την ελεύθερη πατρίδα μας. Αυτή λοιπόν, δεν είναι λύση. Στο όνομα των αγνοουμένων και των ηρώων που θυσιάστηκαν για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Στο όνομα των προσφύγων, που ξεριζώθηκαν ενα πρωί απο τα σπίτια τους. Στο όνομα της πίστης μας που λεηλατήθηκε με την είσοδο των εχθρών στις ιερές εκκλησίες μας, καλούμε κάθε Έλληνα να ταχθεί ενάντια στο προδοτικό σχεδιο '' λύσης'', να τιμήσει και να δικαιώσει όσους χάθηκαν για την ελευθερία μας.