Skip to main content


 Πραγματοποιήσαμε σήμερα, για ακόμη μια χρονιά την καθιερωμένη πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους, ξεκινώντας από την Πλατεία Ελευθερίας. Στη συνέχεια πορευτήκαμε προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και καταλήξαμε στο Οδόφραγμα της Λήδρας. Φωνάξαμε με τη ψυχή μας, αντιδράσαμε στον τουρκικό φασισμό και καταδικάσαμε το παράνομο μόρφωμα του Ντενκτάς το οποίο ίδρυσε πάνω στη γη των προγόνων μας 38 χρόνια πριν. 


Στην πορεία είχαμε συνοδοιπόρους μας τους εκατοντάδες μαθητές, που επέλεξαν την αυτονομία και τον αγνό αγώνα μας, παρά τις κομματικές νεολαίες της ΠΣΕΜ και τη δήθεν αντικατοχική τους. Η σημερινή αντικατοχική εκδήλωση στέλνει έτσι το μήνυμα, πως οι μαθητές ξέρουν να αναγνωρίζουν ποιοι όντως αγωνίζονται για το καλό του τόπου τους, και ποιοι για το καλό του…κόμματος. 


Σήμερα μαζί με τη καταδίκη του ψευδοκράτους αντιδράσαμε στις διάφορες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, που εδώ και τόσα χρόνια ακολουθούν τη πολιτική της ηττοπάθειας και του κατευνασμού, με αποτέλεσμα οι επιδιώξεις της Τουρκίας να μην έχουν τελειωμό. Φωνάξαμε για να υπενθυμίσουμε σε κάθε συμβιβασμένο μυαλό, πως τούτη η γη δεν πωλείται. Στο νησί του Αυξεντίου και του Παλληκαρίδη, στο νησί του Σολωμού και του Ισαάκ, δεν υπάρχει χώρος για καμιά ομοσπονδία και κανένα διαχωρισμό με τα φυσικά μας σύνορα, την Κερύνεια, τη Μόρφου, την Αμμόχωστο. 


Με το πέρας της εκδήλωσης, δηλώνουμε πως είμαστε περήφανοι που η μαθητιώσα νεολαία είναι ακόμη άγρυπνη και ζωντανή, έχει κριτική αντίληψη και σκέφτεται εθνικά, γι’ αυτό και αποφάσισε σωστά σήμερα να διαδηλώσει μαζί μας. Ο αγώνας μας είναι ιερός και δεν αποσκοπεί ούτε σε προώθηση των ατομικών μας συμφερόντων ούτε σε ανάδειξη της οργάνωσης μας. Εξάλλου εδώ και 21 χρόνια δρούμε πάντα βάσει του εθνικού καλού και του καλού του μαθητή. 


Κι έτσι θα συνεχίσουμε. 

Αυτόνομα, Μαθητικά, Ελεύθερα!