Skip to main content


 

Το ημερολόγιο γράφει 28/10 του 2018 όταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας,γεννημένος στο Βουλιαράτι της Αλβανίας, πυροβολείται άνανδρα από την αλβανική αστυνομία.

Ο Κωνσταντίνος είχε ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και την ελληνική σημαία και αυτό ήταν γνωστό στις αλβανικές αρχές.Καταγόταν από ένα μικρό
χωριό,το Βουλιαράτι με μόλις 300 κατοίκους, εκ των οποίων και πολλοί Έλληνες. Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου στην εκκλησία του χωριού οι χωριανοί περίμεναν να ξεκινήσει η δοξολογία για την επέτειο εκείνης της ημέρας που ο απανταχού Ελληνισμός δοξάζει το «ΟΧΙ» .Εκεί ο Κατσίφας είχε διαφορές με έναν Αλβανό αστυνομικό, ο οποίος του είχε κάνει παρατήρηση για την ελληνική σημαία στο σχολείο του χωριού. Η απάντηση του Κατσίφα ήταν σαφής. Αρνήθηκε την υποστολή της, επεσήμανε ότι πρόκειται για το εθνικό σύμβολο του ιδίου και πολλών Ελλήνων του χωριού και πως είναι υπόχρεος να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό. Συνέχιζαν να διαπληκτίζονται,λογομαχώντας.Ο 35χρονος λόγω της αγνής αγάπης του για την ελληνική σημαία,δεν μπορούσε να μην την υπερασπιστεί.Έτσι, πήρε το καλάσνικόφ του και πυροβόλησε στον αέρα.Εκεί οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ προς αυτόν, με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος να φύγει και να κρυφτεί προς το βουνό του χωριού.Από το  σημείο αυτό και μετέπειτα δεν γνωρίζουμε το τέλος του Κατσίφα αλλά ένα είναι σίγουρο: πως τον δολοφόνησε η επίλεκτη μονάδα της αλβανικής αστυνομίας,RENEA.

Στις 8 Νοεμβρίου γίνεται η κηδεία του Κωνσταντίνου παρουσία πλήθους Ελλήνων αλλά κι όχι μόνο,ενώ τα έξοδα ήταν πληρωμένα από τον αλβανικό Δήμο Δρόπολης. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αποτελεί ένα σύγχρονο παράδειγμα αγώνα για την δικαίωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος βάλλεται από παντού. Χρέος μας να παραδειγματιστούμε απ’ τον αγώνα του μέχρις ότου η Βόρειος Ήπειρος αποτελέσει κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.

#autonomousyouth