Skip to main content

 
Σαν σήμερα, 24 Απριλίου του 1915 ξεκινά η Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Στη διετή αυτή προσπάθεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να αφανίσει το λαό των Αρμενίων, υπήρξαν περίπου ένα εκατομμύριο θύματα! Ύστερα ακολούθησε και αυτή των Ποντίων. Ενώ ταυτόχρονα, μέχρι σήμερα συνεχίζεται η δική μας, του Αρτσαχ, και των Κούρδων.

Φέτος συμπληρώνονται 106 χρόνια, μίας εκ των μεγαλύτερων γενοκτονιών παγκοσμίως. Έκτοτε, οι Τούρκοι, αδιάλλακτοι. Τα εγκλήματα τους, ατιμώρητα. Εμείς, ακόμη αλύτρωτοι. 

Χρέος μας είναι, η γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και όλων των άλλων λαών στους οποίους η Τουρκία διέπραξε εγκλήματα, να προωθούνται σε διεθνές επίπεδο, ώστε να αναγνωριστούν και να καταδικαστούν από όλη την Παγκόσμια κοινότητα. Το χρωστάμε σ’ αυτούς, αλλά και σε μας. Ας πάρουν παράδειγμα από την Αμερική, που με την αναγνώριση αυτού του στυγερού εγκλήματος, διατηρεί έστω την μνήμη και μας θυμίζει πως ο Τούρκος δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αλληλεγγύη σε κάθε λαό, που αντιστέκεται στον Νεο-Οθωμανισμό.

ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΠΟΝΤΟ ΑΡΜΕΝΙΑ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ