Skip to main content

 


24 Απριλίου 2004 : ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !



Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια, ο λαός της Κύπρου έδωσε μια βροντερή απάντηση για το μέλλον του τόπου. Έναντι ψεύτικων διλημμάτων, 76% των Ελλήνων κάτοικων της Κύπρου απέρριψαν το σχέδιο λύσης του τότε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, που είχε σαν βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. 

Δυστυχώς. Ακόμη και 17 χρόνια μετά, οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου εξακολουθούν να αγνοούν την λαϊκή ετυμηγορία του 2004 και να προωθούν την ΔΔΟ ως η «μόνη λύση» του Κυπριακού Προβλήματος, με τρανό παράδειγμα την ερχόμενη Πενταμερή Διάσκεψη.



Η συνεχιζόμενη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού με βάση την ΔΔΟ, αποτελεί ασέβεια προς την πλειοψηφία του Κυπριακού Λαού. 

Ζητούμε επιτέλους ΣΕΒΑΣΜΟ προς την πλειοψηφία, ΣΕΒΑΣΜΟ στις αξιώσεις του Κυπριακού Λαού και ΣΕΒΑΣΜΟ στα δικαιώματα μας. 

Την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία αξίωσε μόνο το 24%, δηλαδή ούτε το 1/4 των Κυπρίων. Με μια λύση τύπου ΔΔΟ δεν επιστρέφουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους, δεν αποχωρούν τα κατοχικά στρατεύματα, δεν αποτρέπεται ένας 3ος Αττίλας και δεν διασφαλίζεται η εδαφική ακεραιότητα της μαρτυρικής μας Νήσου. 

Είναι άξιο αναφοράς ότι η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ ανέπτυξε πλούσια αντικατοχική δράση την διετία 2002-2004 και πρωτοστάτησε στην ενημέρωση της νεολαίας για τους κινδύνους του Σχεδίου Ανάν.



Γι’αυτό, σήμερα μαζευόμαστε η ώρα 7:30 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο για να τιμήσουμε την επέτειο του ΟΧΙ και να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ !