Skip to main content


 Η 24η Απριλίου φέρνει κάθε χρόνο στις μνήμες μας το στεντόρειο «ΟΧΙ» του Ελληνισμού της Κύπρου προς το καταστροφικό Σχέδιο Ανάν και την τουρκοποίηση της Κύπρου. Φέρνει στις θύμησές μας τις μέρες που οι νέοι και οι νέες του τόπου ξεχύθηκαν στους δρόμους με σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο ενάντια στο καταστροφικό Ανάν. 


Φέρνει όμως στη μνήμη μας και την άλλη πλευρά. Την πλευρά του «ΝΑΙ», της ομοσπονδίας και του ξεπουλήματος. Εκείνοι που πριν 17 χρόνια πάσχισαν για να ξεπουληθεί η Κύπρος, έρχονται το 2021 με νέες προσπάθειες για αυτόν τον σκοπό τους. Στις 27, 28 &29 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης θα αποποιηθεί την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα συνομιλήσει με τον ψευδοηγέτη και τον Τούρκο πρόεδρο, ως ηγέτης μιας κοινότητας. Θα κατέλθει στην πενταμερή διάσκεψη υπό το πρίσμα μιας συνεχούς και πολύπλευρης τουρκικής απειλής με σκοπό, δήθεν, να λύσει το Κυπριακό.


Μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση, φέρουν επίσης και τα υπόλοιπα μιάσματα της κυπριακής πολιτικής σκηνής. Αναφερόμαστε φυσικά, στα κόμματα που στηρίζουν με λύσσα και πάθος την ομοσπονδία και την τουρκοποίηση της Κύπρου αλλά και τα φερόμενα ως αντιομοσπονδιακά κόμματα που παρακολουθούν αμέτοχα το ξεπούλημα του νησιού και περιορίζονται στο να φωνάζουν, για το θεαθήναι, ότι δεν θέλουν ομοσπονδία.  


Είναι έκδηλο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σύρεται από τους εγχώριους και ξένους ολετήρες της σε μία διάσκεψη που στην ουσία την υποβαθμίζει από διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, σε κοινότητα. Ανάγει τον κατοχικό ψευδοηγέτη σε ισότιμο συνομιλητή μας και διατηρεί τις απαράδεκτες εγγυήσεις αφού στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρίσκεται και η Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε αυτό τον βιασμό του λαού μας, εμείς θα σταθούμε απέναντι.


Καλούμε τον ΠτΔ να μην κατέλθει στην πενταμερή διάσκεψη προκειμένου να διαφυλάξει έστω στην ύστατη, την υπόσταση της ΚΔ. Τον καλούμε να σταματήσει να περιγελά και να οδηγεί τον Ελληνισμό της Κύπρου στον γκρεμό με την υπογραφή της Κυπριακής Κυβέρνησης. Οι αυτόνομες παρατάξεις, ανέκαθεν ζητούμε την παύση κάθε είδους συνομιλίας με τον ψευδοηγέτη ως πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση. 

Καλούμε τον λαό να σταθεί ο ίδιος ανάχωμα στους σχεδιασμούς της Τουρκίας. 


Σάββατο 24 Απριλίου (επέτειος δημοψηφίσματος του Σχεδίου Ανάν) η ώρα 19:30, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όλοι ενάντια στην ομοσπονδία με μόνο μέλημά μας, την προάσπιση της Κύπρου μας. 


Διοργανώνουν: 

•Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

        Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου

        ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ Αθήνας

        Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

        Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων

•ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

•Α.Φ.Κ Νίκη ΤΕ.ΠΑ.Κ

•Α.Φ.Κ Αιχμή Κομοτηνής

•Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ