Skip to main content




Τις τελευταίες μέρες, γινόμαστε μάρτυρες ακόμη ενός παραλογισμού της Αριστεράς.

 Αν είναι δυνατόν, εν έτει 2021, βουλευτές και ακαδημαϊκοί να εκφράζουν στήριξη και αλληλεγγύη στον ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ και κατά συρροή ΔΟΛΟΦΟΝΟ Δημήτρη Κουφοντίνα. 

 Στις 13 Δεκεμβρίου του 2020, η Βουλή ψήφισε νόμο που αφαιρεί το δικαίωμα από κρατούμενους για τρομοκρατία να μετάγονται σε αγροτικές φυλακές, πράγμα που σήμαινε ότι ο Κουφοντίνας θα έπρεπε να μεταφερθεί από τις αγροτικές «φυλακές» Κασσαβετείας, όπου με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζούσε σε ημιελεύθερη κατάσταση, σε κλειστή φυλακή. Έτσι λοιπόν, πριν τα Χριστούγεννα, ο αρχιδολοφόνος της 17Ν οδηγήθηκε από τον Βόλο στις Φυλακές Δομοκού.

 Αφού λοιπόν η απόφαση αυτή ενόχλησε τον Κουφοντίνα, ο ίδιος ανακοίνωσε στις 8 Ιανουαρίου ότι θα άρχιζε απεργία πείνας δηλώνοντας «Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας». 

 Εκεί λοιπόν, έσπευσαν τα όργανα της Αριστεράς να υποστηρίξουν τον «αγωνιστή» Κουφοντίνα. Βουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, αντιεξουσιαστές και αναρχικοί υπέγραψαν κείμενα υποστήριξης σε ένα τρομοκράτη. Μας προκαλεί προβληματισμό ότι όλοι αυτοί τον περασμένο Οκτώβρη, μετά την καταδίκη της Χ.Α., πανηγύριζαν για νίκη της Δημοκρατίας, αλλά στην περίπτωση του Αριστερού τρομοκράτη Κουφοντίνα, η ευαισθησία για «κράτος δικαίου» χάνεται.

Ως αυτόνομοι νέοι, πιστοί στις αρχές της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, ζητούμε το κράτος δικαίου να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, είτε αφορά δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο φασισμό. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, απεικόνιζαν την Θεά της δικαιοσύνης, την Θέμιδα, τυφλή διότι δεν χαριζόταν σε κανέναν. Έτσι και σήμερα, πιστοί στα διδάγματα των προγόνων μας, οφείλουμε να διατηρήσουμε την αντικειμενικότητα στην Δικαιοσύνη.