Skip to main content


 

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, στις 31 Ιανουάριου του 1996 Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση στην περιοχή των Ιμίων. Τα Ίμια είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Οι δύο αυτές βραχονησίδες εντάσσονται στα ελληνικά ύδατα με βάση την ιταλοτουρκική σύμβαση του 1932.

Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων, από την Τουρκία, ξεκίνησε από ένα ναυτικό ατύχημα που συνέβη στις 25 Δεκεμβρίου 1995 όταν το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στην Μικρή Ίμια και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αν και το λιμεναρχείο Καλύμνου διέθεσε ρυμουλκό για να αποκολλήσει το τουρκικό πλοίο, ο πλοίαρχος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και μόνο οι τουρκικές αρχές είχαν την αρμοδιότητα να του προσφέρουν βοήθεια.

Mετέπειτα, στις 25 Ιανουάριου 1996 ο δήμαρχος Καλύμνου συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή Καλύμνου και δύο κατοίκους του νησιού βρέθηκαν στα Ίμια και ύψωσαν στον ιστό την Ιερή Γαλανόλευκη. Κατά την 27η Ιανουάριου όμως, καταφθάνουν με ελικόπτερο δυο τούρκοι δημοσιογράφοι και υποστέλλουν την ελληνική σημαία, υψώνοντας μια τούρκικη. Η κρίση στα Ίμια κλιμακώθηκε τις επόμενες ημέρες. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό του πολεμικού ναυτικού «Αντωνίου» υπέστειλε την τούρκικη σημαία και ύψωσε την ελληνική. Το ίδιο βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στην μια βραχονησίδα με στόχο την προφύλαξη της σημαίας. Κατά την περίοδο που έγιναν τα παραπάνω γεγονότα, ελληνικά και τουρκικά πλοία περιπολούν συνεχώς την περιοχή των Ίμιων.

Η κρίση των Ιμίων κορυφώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996, όταν βατραχάνθρωποι και των δύο στρατών είχαν αποβιβαστεί στις βραχονησίδες. Οι Ελληνες στρατιώτες στη Μεγάλη Ιμια και οι Τούρκοι στη Μικρή. 

 Η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο και έτσι ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έσπευσε να πάει να επιθεωρήσει εάν υπάρχουν τούρκοι στρατιώτες στην απέναντι βραχονησίδα δυστυχώς ομως μόλις πλησίασε την μικρή Ίμια, έπεσε μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος Νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. Αιτία της πτώσης, όπως ανακοινώθηκε, ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες και η απώλεια προσανατολισμού του πιλότου. Φυσικά τα αίτια της πτώσης, όχι απλά παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά ενισχύεται το ενδεχόμενο κατάρριψής του από τουρκικά πυρά που έβαλλαν είτε οι Tούρκοι καταδρομείς που είχαν αποβιβαστεί στο αφύλακτο νησί, είτε από τα τουρκικά πλοία της περιοχής.

Ως Έλληνες ελεύθερα σκεπτόμενοι νέοι, είναι χρέος μας να αντισταθούμε στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας που δεν υπήρξε μόνο στα Ίμια αλλά υπάρχει μέχρι και σήμερα αφού παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τις θαλάσσιες ζώνες σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιπρόσθετα εδώ και 47 χρόνια κατέχει παράνομα την μισή μας πατρίδα τα σπίτια και τα χωριά μας. Είναι καιρός Ελλάδα και Κύπρος να συμπτύξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις τους και να υιοθετήσουν μια κοινή στρατηγική προς το καλό και το συμφέρον του Έθνους.