Skip to main content


 Υπό την σκιά συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προσέλθει στην άτυπη Πενταμερή διάσκεψη με τον κατοχικό ηγέτη – εγκάθετο της Άγκυρας με φόντο την επανέναρξη συνομιλιών για την δήθεν λύση του Κυπριακού.


 Το τραγικό της υπόθεσης, εκτός το ότι ο πρόεδρος διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους υποβιβάζεται σε «ηγέτη της Ελληνοκυπριακής κοινότητας», είναι ότι ο ΠτΔ φαίνεται να ικανοποιεί την εξωπραγματική απαίτηση των Τούρκων για "λύση" δύο κρατών, αφού όπως έχει βγει στα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, ο ΠτΔ συζητεί τέτοιο ενδεχόμενο. Γεγονός που αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση από την δια-λύση τύπου

διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.


 Επίσης, να υπενθυμίσουμε στους φλογερούς υπέρμαχους της Ομοσπονδίας όπου τον τελευταίο καιρό έχουν υποστεί τρικυμία εν κρανίω με τις οποιεσδήποτε αναφορές περί "λύσης" δύο κρατών, ότι το σχέδιο που τόσο φλογερά επιδιώκουν προνοεί «δύο συνιστώντα κρατίδια», άρα δεν απέχει καθόλου από τις επιδιώξεις της κατοχικής Τουρκίας. 


Ως Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν εναντίονομαστε στις ορέξεις του κατακτητή δηλαδή σε κάθε"λύση" τύπου διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή δύο κρατών όπου θα ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ το νησί μας, εκπληρώνοντας τα όνειρα του Ντεκτάς. Η μόνη βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση είναι η Απελευθέρωση, πράγμα που επικυρώθηκε με το δημοψήφισμα του 2004.


 Ήρθε ο καιρός η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιδιώξει την λύση που αξιώνει η πλειοψηφία της Κύπρου και να πάψει να υποχωρεί και να δέχεται τις αξιώσεις της φασιστικής Τουρκίας. Μόνο τότε θα αντίκρισουμε ξανα ελευθεροι όλα όσο δικαιωματικά μας ανοίκουν.


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ