Skip to main content



46 Χρόνια πριν, οι στρατιώτες της αυτής μεγαλειότητος, δολοφονούν τον 17χρόνο μαθητή - πρόσφυγα Πανίκο Δημητρίου σε διαδηλώση έξω από τις Αγγλικές Βάσεις Ακρωτηρίου.

Αφορμή για τις διαδηλώσεις στάθηκε η μεταφορά Τουρκοκύπριων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα με την συνδρομή των Άγγλων, βοηθώντας ουσιαστικά στην δημογραφική αλλοίωση.
Στην διαδήλωση, οι Εγγλέζοι έβγαλαν τα άρματα προς τους διαδηλωτές και ο ήρωας Πανίκος Δημητρίου όρμησε πρώτος επάνω τους, με αποτέλεσμα ένα να τον καταπλακώσει.
Η δολοφονία του Πανίκου Δημητρίου είναι ακόμη μια ένδειξη της τουρκόφιλης πολιτικής της Αγγλίας, που μέχρι σήμερα διατηρεί βάσεις στην γη μας.
Η αποχώρηση των Αγγλικών Βάσεων, ιδίως μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τις Βρετανικές Βάσεις στο νησί Μαυρίκιος όπου κυρήχθηκαν παράνομες και καλούσε την αποχώρηση τους, πρέπει να είναι μια σταθερή επιδίωξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η μαρτυρική νήσος μας θα είναι πραγματικά ελεύθερη όταν από την γη μας θα φύγουν οι επί αιώνες κατακτητές της : οι Τούρκοι και οι Εγγλέζοι.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ !