Skip to main content


 

Την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν στα σχολεία τους με σκοπό να καταδικάσουν το ψευδοκράτος με ενδοσχολικές εκδηλώσεις. Σε πολλά σχολεία οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν κανονικά, σε μερικά όμως σχολεία της Λευκωσίας υπήρξαν εντάσεις. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Δασούπολης στην Λευκωσία. Κάπου ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους μαθητές, βρέθηκαν δύο μαθήτριες αντίθετων απόψεων, ισχυριζόμενες ότι κάποιοι συμμαθητές τους τους επιτέθηκαν, σωματικά και λεκτικά όταν είδαν πως κρατούσαν πινακίδες υπέρ της επανένωσης και της ειρήνης στην Κύπρο.

Είναι απορίας άξιο το που και πως έγιναν θύματα βίας οι συγκεκριμένες μαθήτριες. Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, το μόνο που παρατηρείται είναι τα δύο αυτά κορίτσια να προκαλούν με τις αισχρότητες που ξεστόμισαν για τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γ. Γρίβα Διγενή και τους συμμαθητές τους, χωρίς αυτοί να ανταποδώσουν τις προσβολές. Επιπρόσθετα οι δυο αυτές μαθήτριες φώναζαν το εμφυλιακό σύνθημα «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς», αναφερόμενες σε μια σφαγή μεγάλου αριθμου αθώων Ελλήνων από τους κομμουνιστές. Και πάλι δεν δέχτηκαν καμία απάντηση από την πλευρά των υπολοίπων μαθητών.

Μέσα στο πλήθος όμως, ένας μικρός αριθμός μαθητών μετά από τις αισχρές προκλήσεις των κοριτσιών αντέδρασαν επηρεασμένοι από τα λόγια τους, έφτυσαν και έριξαν νερό στις συμμαθήτριες τους. Βεβαίως, καταδικάζουμε την συγκεκριμένη πράξη αφού αυτοί οι μαθητές δεν αντέδρασαν με ηρεμία και σεβασμό προς τις δυο μαθήτριες.

Αναμενόμενη ήταν η στάση του ΑΚΕΛ, των Antifa Λευκωσίας, όπως και της ΠΣΕΜ όπου ανάρτησαν δελτία τύπου υπερασπιζόμενοι τις δύο μαθήτριες, χωρίς απ’ ότι φαίνεται να έχουν διερευνήσει το γεγονός. Ως συνήθως και οι τρεις δυσφημίζουν τους μαθητές των οποίων οι απόψεις αντίκεινται στις δικές τους και τους αποκαλούν «φασίστες» με πρόφαση ότι κρατούν ψηλά την Ιερή γαλανόλευκη και αγωνίζονται για την Απελευθέρωση του κατεχόμενου νησιού μας.

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι η ΠΣΕΜ κομματοκρατείται εδώ και χρόνια. Υποτίθεται ότι η ΠΣΕΜ εκπροσωπεί και εκφράζει την μαθητιώσα νεολαία, παρ’όλα αυτά όμως, χωρίς να ερωτηθεί το σύνολο των μαθητών για το θέμα αυτό, προωθεί απροκάλυπτα μια «λύση» τύπου διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μια λύση που θα επιφέρει την πραγματική διχοτόμηση του τόπου μας, καθιστώντας την Τουρκία κυρίαρχο στον βορρά και συγκυρίαρχο στον νότο, παγιώνοντας εσαεί την παρουσία του Αττίλα στην Κύπρο. Μια λύση που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της βάρβαρης εισβολής και τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει η Τουρκία. Το έκτρωμα αυτό όχι απλά δεν καταδικάζει την εισβολή και έκτοτε κατοχή της μισής μας Πατρίδας, αλλά εξισώνει ένα παράνομο καθεστώς με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και κυρίαρχο κράτος.

Συμμαθητές/τριες, τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους και δεν χρειάζεται να δώσουμε εξηγήσεις σε κανέναν για τον λόγο τον οποίο αγωνιζόμαστε για το δίκιο της πατρίδας μας. Εμείς ως μαθητιώσα νεολαία οφείλουμε να λυτρώσουμε τα σχολεία και την παιδεία γενικότερα από τον κομματικό παρεμβατισμό και έλεγχο, είναι χρέος μας να εξοστρακίσουμε τις κομματικές νεολαίες και τα συμφέροντα που αυτές εξυπηρετούν από την ΠΣΕΜ και να στηρίξουμε αυτονόμους και ευαισθητοποιημένους μαθητές για την εκπροσώπηση μας. Τα κόμματα εκμεταλλεύονται την απάθεια μας, καπηλεύονται την εκπροσώπησή μας, εκμηδενίζουν την προσωπικότητα μας.