Skip to main content



 28η Οκτωβρίου 2018: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέφτει νεκρός από τα πυρά της RENEA, επίλεκτης ομάδας της αλβανικής αστυνομίας.

Ο Κωνσταντίνος υπήρξε ένας περήφανος Έλληνας. Η αγάπη του για την πατρίδα του ήταν τεράστια και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης βασικό του μέλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τη μέρα πριν τη θυσία του, ο νεαρός ήρωας φρόντισε να σημαιοστολίσει με δικά του έξοδα μέρος του χωριού.

Λόγος της δολοφονίας του; Η διαφωνία του με μέλη της αστυνομίας για μια ελληνική σημαία που έβαψε στο τοίχο του σχολείου. Ο Κατσίφας δεν δικαιώθηκε ποτέ ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Αλβανοί ένοπλοι τον δολοφόνησαν δεν έγιναν γνωστές ποτέ από την αλβανική κυβέρνηση.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι ένας σύγχρονος εθνομάρτυρας και η διατήρηση της μνήμης του μας είναι χρέος. Ακόμη, καθήκον μας είναι η διάδωση του βορειοηπειρωτικού προβλήματος αλλά και η διεκδίκηση της αυτοδιάθεσης των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας την οποιά αναμφισβήτητα δικαιούνται.

Κλείνουμε με τα λόγια του ίδιου του Κωνσταντίνου: "Ο τόπος μας. Είναι βαθιά συνδεδεμένος με την Φυλή μας. Ριζωμένος πρώτα μέσα στη ψυχή μας που είναι σμιλευμένη με τη Γη και τις Παραδόσεις μας. Η Γη μας είναι η Ψυχή μας. Είναι οι μνήμες των προγόνων μας και των θυσιών τους. Είναι η προίκα των παιδιών μας. Στην Πατρίδα τού Φωτός και των Ηρώων σκλαβιά δεν ευδοκιμεί και σκλαβωτές μέλλον δεν έχουν. Τους ξερνάει το πάθος των Ελλήνων για λευτεριά και μεγαλοσύνη."

ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ