Skip to main content

Ποιοι είμαστε; Τί πρεσβεύουμε;


Κατ' αρχάς, πρέπει να ξεκαθαριστεί πως το αυτόνομο μας κίνημα δεν είναι παρακλάδι κάποιου κόμματος. Αντίθετα, αποτελεί για το ματωμένο μας νησί μια αγνή και ανεξάρτητη έπαλξη που πηγάζει αποκλειστικά και μόνο από την καθάρια φωνή του μαθητή.

Η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών «Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων» ιδρύθηκε το 2000 από μαθητές στη Λεμεσό, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο ρεύμα κομματικοποίησης - μαζικοποίησης των νέων. Πρώτο τους μέλημα ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νεολαίας για το εθνικό μας πρόβλημα, καθώς και η ενθάρρυνση των συμμαθητών τους για περαιτέρω εμπλοκή στα κοινά.

Διαχρονικά, εμείς τα μέλη της ΕΦΕΝ αντιτασσόμαστε σε κάθε μορφή «λύσης» που νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής, του τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ζητούμε το αυτονόητο: μια λύση δίκαιη που να κατοχυρώνει όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου.

Παράλληλα, με προσκεφάλι τα αθάνατα ελληνοχριστιανικά ιδανικά δίνουμε τον δικό μας αγώνα για την ευημερία και την πρόοδο του λαού μας. Θίγουμε τα κακώς έχοντα της παιδείας και προτείνουμε λύσεις. Πάντα με πυγμή και ξεκάθαρη άποψη, μακριά από κομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες, η ΕΦΕΝ προσφέρει πολύπλευρα στην κοινωνία του σήμερα και του αύριο.

Έχοντας ως πρότυπα τον Πετράκη Γιάλλουρο, τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και τους τόσους άλλους μαθητές - αγωνιστές του Ενωτικού Αγώνα, με όπλα μας την αυτονομία, την αγάπη για την πατρίδα και την πίστη μας στον Θεό, ακολουθούμε πάντα τον ίσιο δρόμο προς τη δικαίωση, τη λύτρωση, την ανάσταση...

ΚΑΛΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ· ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών
Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων