Skip to main content

«Η ιστορία γράφεται όταν λες ΟΧΙ, εκεί που όλοι περιμένουν να πεις ΝΑΙ...»


Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μια μορφή "λύσης" που εδώ και χρόνια ηγέτες, αρχηγοί κομμάτων, συμπολιτεύσεις και αντιπολιτεύσεις συζητούν και με την ισχύ της θέσης τους επίμονα ζητούν να εφαρμοστεί. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα από τα Εθνικά μας θέματα, το Κυπριακό, πρόβλημα εισβολής του Τούρκου κατακτητή και παράνομης κατοχής του 37% του εδάφους μας εδώ και 37 χρόνια.

Εξ ορισμού, ο όρος Ομοσπονδία εννοεί την "ένωση περισσότερων του ενός ανεξάρτητων και αυτονόμων κρατιδίων, ώστε να αποτελούν μία κρατική υπόσταση, διεθνή προσωπικότητα και να διαθέτουν κοινό σύνταγμα και εσωτερικό δίκαιο(...)".

Δηλαδή, στην περίπτωση εφαρμογής της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η κρατική υπόσταση θα συντελείται από δυο συνιστώντα κρατίδια (αν και οι Τούρκοι κάνουν αναφορές ακόμη και για "κράτη"), τα οποία θα αποτελούνται από πλειοψηφία Τ/Κ στην μια και Ε/Κ στην άλλη. Αν και σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μερικοί παράμετροι μπορούν να αλλάξουν, η ουσία και τα θεμέλια παραμένουν σταθερά. Επεξηγηματικά, ως Ε/Κ νομιμοποιούμε το παράνομο ψευδοκράτος, αναγνωρίζουμε τα κατεχόμενα εδάφη μας σαν συνιστών κρατίδιο, εξισώνουμε τον Τ/Κ ψευδοηγέτη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποδεχόμαστε μια "λύση", σύμφωνα με την οποία και κατά το όποιο χρονικό διάστημα αυτή ισχύσει -διότι δεν πρόκειται να αντέξει για πολύ- θα αντιμετωπιζόμαστε στη διεθνή σκηνή ως ένα με τους κυριάρχους του βορρά και τους συγκυριάρχους μας στο νότο Τούρκους. Σε περίπτωση κατάρρευσης του νέου μορφώματος, ο κυπραικός Ελληνισμός θα βρεθεί ανυπεράσπιστος στα χέρια της Τουρκίας και η Κύπρος ολόκληρη, ένα τουρκικό προτεκτοράτο.

Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ:

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, αφού:

• Καταργεί την δημοκρατική αρχή «ένας άνθρωπος = μια ψήφος», εξισώνοντας έτσι το 18% των Τ/Κ με 82% των Ε/Κ. 
• Τα δύο κρατίδια θα έχουν πολιτική ισότητα. Αφού, δηλαδή, στο ένα κρατίδιο θα είναι πλειοψηφία οι Ε/Κ και στο άλλο οι Τ/K, τότε με απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι, το 18% των Τ/Κ εξισώνεται με το 82% των Ε/Κ. 

ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, αφού:

• Δεν επιτρέπει την επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων στις ιδιωτικές τους περιουσίες κατεχόμενη γη μας, δηλαδή των ανθρώπων που ζουν στη ίδια τους τη πατρίδα πρόσφυγες. Αντίθετα νομιμοποιεί και διαιωνίζει υποκατάσταση των νόμιμων πολιτών με κουβαλητούς και παράνομους εποίκους, οι οποίοι σιγά σιγά θα γίνουν νόμιμοι πολίτες της "Ενιαίας Ομόσπονδης Κύπρου".
• Νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της βάρβαρης τούρκικης εισβολής και της παράνομης κατοχής, αφού το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου μας, τώρα πια θα αποτελεί το νέο Τ/Κ κρατίδιο.
• Δεν κατοχυρώνει τα ανθρωπινά πολιτικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των κατοίκων του νησιού που είναι αριθμημένα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τα οποία δεν εφαρμόζονται όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις Αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κράτος-μέλος από την 1η Μαίου του 2004.
• Τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στην Κύπρο θα παραγραφούν  –πράγμα που άρχισε να παίρνει ήδη σάρκα και οστά- αφού με την δική μας υπογραφή και συγκατάθεση αθωώνεται η βάρβαρη πράξη της Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1974 και σιγά σιγά η αδιάλλακτη στάση της υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα η χώρα αυτή να επιτυγχάνει τους στόχους της, δρασκελείζοντας των χαμένων έως και ανυπάρκτων κινήσεων των ηγετών μας, δηλαδή τις εξαρχείς διχοτομητικές τις βλέψεις στην Κύπρο. Μια από τις βλέψεις αυτές, είναι και ο πλήρες αφανισμός των απανταχού Ελλήνων κατοίκων από το νησί και σίγουρα ακολουθούν κι άλλα τρανά παραδείγματα.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, αφού:

• Διαχωρίζει τον πληθυσμό σε γεωγραφικές ζώνες με βάση εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια, καλλιεργώντας και οξύνοντας τον ρατσισμό. (Εξού και ο όρος “Διζωνική”).
• Αποτελεί στην πραγματικότητα μια απόπειρα εγκαθίδρυσης ενός απάνθρωπου και ανύκουστου ρατσιστικού καθεστώτος, (στηριγμένο στην εισβολή και την κατοχή που έλαβε χώρα σε ένα νησί) το οποίο αποτελούσε στόχο των Βρετανών και των Τούρκων συνεργών τους.

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, αφού:

• Δημιουργεί πολύπλοκους μηχανισμούς στη λειτουργία του κράτους, όσον αφορά την λήψη αποφάσεων, γεγονός που θα καθιστά τρομερά δύσκολη έως και ανύπαρκτα λειτουργική την "συγκυριαρχία των δύο κοινοτήτων ή κρατιδίων", όπως τολμούν να αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κατεχόμενα εδάφη της.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, αφού:

• Δίνει την ευκαιρία στους Τ/Κ να επιδιώξουν στο μέλλον απόσχιση και δυο κράτη, –οριστική διχοτόμηση- με πιθανό αποτέλεσμα ένα νέο πόλεμο. Εδώ τίθεται το ερώτημα του ποιός από αυτούς που δήθεν υποστηρίζουν μια τέτοια εξωφρενική λύση, εγγυάται σε εμάς ότι οι συνθήκες καλής γειτονίας θα εφαρμοσθούν από τους Τ/Κ, δηλαδή από την ίδια την Τουρκία; Βεβαίως, κανείς! Διότι απλούστατα, με την τουρκοποίηση και τον αφελληνισμό που θα επέλθει μέσω της Ομοσπονδίας στο “βόρειο συνιστών κράτος”, θα ενισχυθεί και η δυνατότητα κατάληψης και τουρκοποίησης και του “νοτίου μέρους”.
• Πολλές ομοσπονδίες διαλύθηκαν, όπως αυτή του Πακιστάν με την Μπαγκλαντές. Από αυτές που διαλύθηκαν, καταλύθηκαν όλες με τη βία και τον πόλεμο, εκτός απ’ αυτή της Τσεχίας με την Σλοβακία, που υπήρξε εξαίρεση στον κανόνα, γεγονός που δεν μας δίνει ελαφρυντικά στη περίπτωση της Τουρκικής αδιαλλαξίας και βαναυσότητας, αφού είμαστε γνώστες της εδώ και χιλιάδες έτη στάσης της.
• Τέλος, ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι το Ομόσπονδο κράτος θα λειτουργήσει ομαλά ανάμεσα σε δύο λαούς, οι οποίοι ποτέ δεν έπαψαν να καλλιεργούν το μίσος, την αντιπάθεια και την απέχθεια; Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι οι επιπτώσεις που θα υποστεί η νέα γενιά θα είναι οφέλιμες, ασφαλείς κι όχι τραγικές; Ποιός υπεύθυνα ρισκάρει να μας πει , πώς δε θα υπάρξουν οι οποιεσδήποτε αναταραχές εντός του κράτους, με τον σφαγέα της Μεσογείου; Ποιός μας εγγυάται ασφάλεια για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών μέσα σε ένα τέτοιο Ενιαίο και Ομόσπονδο "κράτος"; Και πάλι, η απάντηση είναι, ουδείς! Λόγω του ότι, κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να συμβεί το αντίθετο από τα πιό πάνω.

Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας μην επιτρέψεις να σου επιβάλλουν, εν έτη του 21ου αι., σε μια Κύπρο η οποία ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση, η οποία διακηρύττει για τις πανανθρώπινες αξίες και υποστηρίζει τα Ανθρώπινα δικαιώματα των λαών που την ενκολπίζουν, μια “λύση” που καταπατά πλήρως τα δικαιώματά σου σαν πολίτης στον ίδιο σου τον τόπο και παράλληλα, μια "λύση" που υποσκάπτει την προσωπική και εθνική σου αξιοπρέπεια, συντελώντας σταδιακά στο διεθνή εξευτελισμό και τον αφανισμό της υπαρξιακής σου οντότητας.

Σαν Α.Κ.Μ. Ε.Φ.Ε.Ν, είμαστε καθολικά εναντίον μιας τέτοιας παρά-λυσεως, διότι η Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία, δεν αποτελεί “λύση” για το Κυπριακό πρόβλημα. Εδώ και 34 χρόνια ζούμε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα και εντούτοις παρακολουθούμε το πολιτικό σκηνικό βλέποντας την απραξία των ηγετών μας, τη ψοφοδεή στάση τους κι άλλα πολλά γεγονότα τα οποία μας εξαναγκάζουν να δυσανασχετούμε.

Για εμάς, η μόνη δίκαιη και πραγματικά βιώσιμη λύση που πρέπει να οραματιζόμαστε και να επιδιώκουμε -με κάθε πράξη μας- και να επιζητούμε να πάρει σάρκα και οστά στην Κύπρο, είναι η Αυτοδιάθεση του λαού μας, κατ΄επέκταση η Απελευθέρωση. Για αυτήν πολέμησαν το 1955-59 τα αμούστακα παλικάρια μας, για αυτήν φώναζαν οι μαθητές στις μαχητικές εκδηλώσεις επί αγγλικής αποικιοκρατίας στη νήσο μας, για αυτήν έπεσαν τόσοι και τόσοι ήρωες, για αυτήν οδηγήθηκαν στο ικρίωμα της αγχόνης οι εννέα πιο υπερήφανοι και γενναίοι άνδρες, που γέννησε ποτέ ο τόπος μας. Όχι για να φωνάζουμε στην Τουρκία να δεκτεί μία τέτοια λύση κι αντ' αυτού, αυτή να θέλει κι άλλα. Όχι για να επιζητούμε τόσο επίμονα την κρατική μας διάλυση. Όχι για να δεχόμαστε εξευτελιστικές κινήσεις, μια από τις οποίες 50.000 έποικοι ανακηρρύσονται μόνιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όχι για να σφυρηλατούμε διαρκώς ότι είμαστε η καλή πλευρά, πραγματικά όμως ευάλωτη, άχρωμη και άοσμη, ελπίζοντας ότι η Τουρκία θα συγκινηθεί από τις συνεχείς παραχωρήσεις μας.

Θέλεις ανάμεσα σε 451.000.000 Ευρωπαίους πολίτες, να είσαι ο μόνος που θα στερείται το δικαίωμα περιουσίας, ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης στον τόπο σου; Με την πυγμή και την φωνή σου, μην επιτρέψεις να διαμορφώσουν το δικό σου μέλλον αλλά και των νέων γενιών με γνώμονα το συμφέρον των σημερινών και αυριανών πολιτικών καθώς και των ξένων τουρκόφιλων κι ανθέλληνων συμφεροντολογικών υπάρξεων.

Καλούμε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, απευθόμενοι την ίδια στιγμή και σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να φωνάξουμε όλοι μαζί ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ήρθε η ώρα επιτέλους να θέσουμε τις βάσεις για μια Κύπρο Ελεύθερη, να αξιοποιήσουμε και να ασκήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και να θέσουμε τέλος σε αυτό το αδιέξοδο που εδώ και 34 χρόνια στέκεται εμπόδιο στην πραγματικά σεβαστή και ειρηνική λύση σε ένα από τα Εθνικά μας ζητήματα.

Έλληνες ξυπνήστε πριν να είναι πολύ αργά.
ΠΟΤΕ μην βολευτείτε με τίποτα λιγότερα από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΠΟΤΕ μην αποδεκτείτε να αποκαλείστε πολίτες ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Η μισή μας πατρίδα είναι υπό κατοχή!

Σας καλούμε λοιπόν, όλους
με πίστη στο Θεό και στην πατρίδα, να φωνάξουμε:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΙΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ