Skip to main content

Ένα μήνα μετά…


11 Αυγούστου 2011.


Ο κόσμος συνεχίζει δραστικά τη διαμαρτυρία του έξω από το προεδρικό με αίτημα τη τιμωρία των υπευθύνων …και για να μην ξεχνιόμαστε την παραίτηση μέχρι και του τελευταίου.
Προς το παρών, κανένα από τα αιτήματα δε φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Για το πρώτο, βασιζόμαστε στη διερευνητική «ομάδα» και ελπίζουμε πως θα κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Όσο για το δεύτερο, δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού ο πρόεδρος και η «παρέα» του μας εγγυήθηκαν πως δε έχουν να πάνε πουθενά πριν λήξουν τα 5 χρόνια, με επιχείρημα πως ο λαός τον εξέλεξε για 5 χρόνια, γι’ αυτό θα μείνει για 5 χρόνια(!)
Έτσι για να πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά. Εξ αμελείας της κυβέρνησης και ΜΟΝΟ, σκοτώνονται αδίκως 13 άτομα εν ώρα καθήκοντος. Ολόκληρος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός καταστρέφεται με αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος καθημερινά(πολλές φορές πάνω από μια φορά) σε κάθε σπίτι, εκτός απ’ των «σημαντικών» βεβαίως. Την επόμενη μέρα ο κόσμος βγαίνει σύσσωμος στους δρόμους κατηγορώντας την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης, απαιτώντας καθολική παραίτηση εδώ και τώρα. Ο πρόεδρος σε διάγγελμά του, κατηγορεί τον κόσμο που διαμαρτύρεται ως ακροδεξιούς με αφορμή επεισόδια που έγιναν από ορισμένη μερίδα «αγανακτισμένων- αφυπνισμένων» και ταυτίζει τη διαμαρτυρία με το πραξικόπημα και τη χούντα. Μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση απορρίπτει τη βοήθεια από τη Γερμανία για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δέχεται «καλοπροαίρετα» τη βοήθεια από το ψευδοκράτος, αναγνωρίζοντάς τους άμεσα και ενισχύοντάς τους οικονομικά(!) Μετά από μέρες, φαίνεται κάποιοι να ευαισθητοποιούνται και να δίνουν την παραίτησή τους. Ένας, ένας …όλοι οι υπουργοί. Εκτός απ’ την γνωστή παρέα. Καινούριο υπουργικό συμβούλιο ξεφυτρώνει αμέσως μετά την παραίτηση του προηγούμενου, με πρωταγωνιστές; Τους άγνωστους! Και το αποκορύφωμα, διάφορα νομοσχέδια είναι σχεδόν σε εφαρμογή με μόνο θέμα την αύξηση του Φ.Π.Α. (αλίμονο!)
Το συμπέρασμα που βγάζουμε από αυτήν την υπόθεση είναι ότι η κυβέρνηση ΜΑΣ, δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο τελικά. Όχι μόνο δε ζήτησε συγγνώμη(!) από τους συγγενείς, όχι μόνο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για στήριξη των οικογενειών των θυμάτων ΑΜΕΣΩΣ μετά την τραγωδία, αλλά καταφέρνει διπλωματικά να στρέφει τις συνέπειες στον απλό πολίτη(όπως ήταν αναμενόμενο) και ταυτόχρονα να κερδίζει πόντους στο παιχνίδι τουρκοποίησης του νησιού.
Να δούμε τι άλλο θα δούμε…

ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ!

* Το παρόν άρθρο έχει γραφεί από μέλος της ΕΦΕΝ
Αύγουστος 2011