Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) ή Μέσα Μαζικής ΑποβλάκωσηςΠραγματικά αξίζει να αναρωτηθεί κανείς… Αυτά που περνούν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, τόσες και τόσες στιγμές-εικόνες, τόσες εξελίξεις που τρέχουν και δεν τις φτάνουμε… Τι απ’ όλα αυτά είναι αλήθεια και τι ψέμα; Τι πρέπει να πιστέψουμε και τι όχι;

Άραγε αυτά που μας παρουσιάζουν είναι τα σωστά ή μήπως ήρθε ο καιρός να κλείσουμε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, χαζά περιοδικά και να μάθουμε να ζούμε και να αναζητούμε την γνώση;

Μας προσφέρουν Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (Δ.Δ.Ο.); Τους εμπιστευόμαστε και συμβαδίζουμε. Ξεχνάμε τον μεγάλο μας πόθο, την Απελευθέρωση, και εναποθέτουμε τα όνειρα και το μέλλον μας στα χέρια τους. Μνημόνιο; Η υπογραφή του και η οικονομική πτώσης της Κύπριακής Δημοκρατίας ζυγώνει. Παρόλο που όλοι ξέρουμε πως μόνο ο απλός πολίτης θα επηρεαστεί αρνητικά και κανένας βολεμένος καρεκλολάγνος δεν θα χάσει κάτι απ’ αυτά που έχει, μένουμε απαθείς και αδιαφορούμε, καθόμαστε στον καναπέ μας και απολαμβάνουμε αυτά που σε λίγους μήνες δεν θα έχουμε… Λες και ο Έλληνας έχει μάθει να τα βάζει κάτω… 400 χρόνια υπό την κατοχή των Τούρκων και οι Έλληνες με το μεγαλείο της ψυχής του κατόρθωσαν να λευτερωθούν, έμειναν ακμαίοι, πιστοί στα ιδανικά τους και ανταμείφθηκαν. Κι εμείς τώρα ξεχάσαμε την Ιστορία μας και αποφασίσαμε να λεγόμαστε κάτι άλλο, να αντιδράμε εντελώς διαφορετικά απ’ αυτά που το D.N.A. μας μας προστάζει να κάνουμε… Είναι χρέος μας να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας, να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και αυτή η ταυτότητα που κουβαλούμε σίγουρα θα μας δείξει το σωστό δρόμο!

Είμαστε σε χειμέρια νάρκη, εδώ και αρκετούς μήνες κοιμόμαστε και αγνοούμε τους τόσους «σεισμούς» και «αναταράξεις» που θα έπρεπε να μας έχουν προ πολλού ξυπνήσει!
Τα Μ.Μ.Ε. και ειδικότερα οι τηλεοπτικές ειδήσεις φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση. Μας εχούν αποβλακώσει και αποχαυνώσει κυριολεκτικά, μας έκαναν να νιώθουμε ανίκανοι και υποδιέστεροι όλων αυτών που μας «διοικούν», μας έχουν πείσει πως μόνο οι πολιτικάντηδες μπορούν να έχουν λόγο για το αύριο που έρχεται.

Συνεχώς πέφτουμε θύματα των πολιτικών, κομματικών και οικονομικών συμφερόντων του Χ, Ψ. Αν πάρουμε για παράδειγμα τις τηλεοπτικές ειδήσεις της 15ης Νοεμβρίου 2012 θα δούμε πως τα πλείστα τηλεοπτικά κανάλια επέλεξαν να δείξουν μοναχά την «Αντι»κατοχική Εκδήλωση των «οργανωμένων» μαθητών (ΕΣΕΜ- ΠΟΦΕΝ), να παρουσιάσουν τον «Αγώνα για Επαναπροσέγγιση και Επανένωση» και να αγνοήσουν παντελώς τον Αγώνα για Απελευθέρωση. Μοναχά, έδειξαν στον κόσμο πως κάποιοι ανεγκέφαλοι, τραμπούκοι προκάλεσαν προβλήματα και έπαιξαν πετροπόλεμο, όντας ανώριμοι. Επιπρόσθετα, σε ένα ρεπορτάζ αναφέρθηκαν επιλεκτικά τα συνθήματα που ακούστηκαν στην Εκδήλωση των ΕΣΕΜ- ΠΟΦΕΝ. Τα δικά μας συνθήματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν τα αιτήματά μας, δεν έφτασαν στα αυτιά των τηλεθεατών. «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ» και «ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ», δεν άκουσε κανείς. Έτσι, δυστυχώς, και ο τελευταίος πιστός της απελευθέρωσης της νήσου μας απογοητεύται και επιλέγει να συμβιβαστεί με τη (δια)λύση Δ.Δ.Ο.

Τι να πω; Τι να πει κανείς; Τι να πούμε; Μακάρι ο Θεός να μας φυλάει και η Ελλάδα μας να αναγεννηθεί μέσα απ’ τις στάχτες της, όπως γράφει ο Κωστής Παλαμάς στον Δωδεκάλογο του Γύφτου. Μακάρι να ‘ρθει η Λευτερία στην Κύπρο μας και να μάθουμε να βαδίζουμε με αρχές και αξίες στην υπόλοιπη μας ζωή!

Καλή υπομονή Έλληνες! 
Αναζητήστε την αλήθεια! 
Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή! 

* Το παρόν άρθρο έχει γραφεί από μέλος της ΕΦΕΝ
Νοέμβριος 2012