Skip to main content

Δελτίο Τύπου 15/11/2012


15 Νοεμβρίου 1983: Παράνομη Ανακήρυξη του Ψευδοκράτους

Το Ψευδροκράτος τους η μισή μας πατρίδα!

Το Ψευδοκράτος τους η μοιρασμένη μας ψυχή!

Το Ψευδοκράτος τους η μοιρασμένη μας γη!

Το Ψευδοκράτος τους τα μισά μας χωριά!

Το ψευδοκράτος τους η μισή μας περηφάνεια!

29 Ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ανακήρυξη των κατεχόμενών μας εδαφών από τον Ντενκτάς ως «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Ο δολοφόνος-Ραούφ Ντενκτας «μετέτρεψε» παράνομα τα ελληνικά μας εδάφη σε τουρκικά κι εμείς καθημερινά τον επικροτούμε γι’ αυτή του την πράξη. Λέγεται πως η μόνη Χώρα που αναγνωρίζει το Ψευδοκράτος είναι η Τουρκία κι αυτό μας καθησυχάζει, μα δυστυχώς πρώτη και καλύτερη είναι η Κυπριακή Δημοκρατία αυτή που αναγνωρίζει το παράνομο Ψευδοκράτος. Συνομιλεί με τους δήθεν ηγέτες της δήθεν Τ/Κ πλευράς, πίνει και διασκεδάζει μαζί τους, κρατά τα οδοφράγματα ανοιχτά με αποτέλεσμα τον μαζικό τουρισμό προς τα δικά μας Άγια Χώματα και εξακολουθούμε να κοιμόμαστε…

Εμείς ως νέοι της Κύπρου διαδηλώνουμε, μακριά από κόμματα και συμφέροντα, στους δρόμους όπως έχουμε μάθει να κάνουμε τόσα χρόνια. Από μικροί έχουμε μάθει πως τα Σύνορά μας είναι στην Κερύνεια κι αυτό δεν μπορούν να μας το βγάλουν απ’ το νου και κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλει τα δικά του ψεύτικα σύνορα. Έχουμε μάθει να βροντοφωνάζουμε και η φωνή μας να ακούγεται δυνατή και γεμάτη πάθος για λευτεριά στα αυτιά Του Θεού. Το χρέος προς την πατρίδα και η ευθύνη προς το δικό μας μέλλον μας ωθούν στους δρόμους, εκεί όπου δίνονται οι πραγματικοί αγώνες, εκεί όπου γράφεται Ιστορία! Τα στάδια μας πνίγουν και τα επαναπροσεγγιστικά τραγούδια μας αηδιάζουν.

Καταδικάζουμε επίσης την «Αντικατοχική» Εκδήλωση της ΕΣΕΜ Λευκωσίας και της ΠΟΦΕΝ, που μόνο αντικατοχική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, η οποία έχει το θράσος υποκινούμενη βεβαίως-βεβαίως από τα κόμματα, να κοιμίζει τη νεολαία αυτού του τόπου με συνθήματα όπως «ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ – ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ- ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ- ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» αναρτημένο σε πανό, όχι μόνο στα Ελληνικά αλλά και στα Τουρκικά. Αν είναι ποτέ δυνατόν σε αντικατοχική εκδήλωση να χρησιμοποιείται η Γλώσσα του κατακτητή!

Οι δικές μας αντικατοχικές εκδηλώσεις στην Λευκωσία σε συνεργασία με την Α.Φ. ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου και στη Λεμεσό σε συνεργασία με την Α.Φ.Κ Νίκη ΤΕΠΑΚ στέφθηκαν επιτυχώς. Στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλλας η ροή της δικής μας Αντικατοχικής Πορείας δεν επηρεάστηκε και απλά συμβιβάστηκε με όποιαδήποτε μετέπειτα εξέλιξη, κρατώντας τον υπερκομματικό της χαρακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί πως σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια, ανάμεσα στην Κυπριακή Αστυνομία και τους μαθητές χωρίς όμως οποιοδήποτε τραυματισμό, όπως επίσης και στην αποχώρησή μας από το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας ξεκίνησε πετροπόλεμος ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους μαθητές με την πλήρη αδιαφορία της αστυνομίας, η οποία αντί να μας προστατέψει προέβει σε 2 συλλήψεις δικών μας μαθητών.

Βλέπουμε πως κάθε μέρα οι νέοι ξυπνούν και διεκδικούν αυτά που νόμιμα τους ανήκουν κι αυτό μας χαροποιεί! Η προσέλευση των μαθητών στους αγώνες για ΛΕΥΤΕΡΙΑ ολοένα και αυξάνεται! Πάντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Πάντα θα είμαστε αυτοί που αντιστέκονται, αυτοί που δεν συμβιβάζονται με αυτά που τους σερβίρουν οι έκπτωτοι πολιτικοί, αυτοί που διψούν μοναχά για ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει, χίλια χρόνια αν περάσουν δεν πεθαίνουμε σκλάβοι...