Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Δηλώσεις Χριστόφια: "Το κόμμα μας και τα μάτια μας..."


«Δεν πρόκειται να τελειώσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης, χωρίς τη δικαίωση των ανθρώπων της. Είναι επιταγή της ιστορίας και θα είναι μια πράξη εθνικής συμφιλίωσης...» 
(Δημήτρης Χριστόφιας) 

Αυτά ήταν λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Λένιας Τακούσιη–Χριστοφόρου στη Δερύνεια (το βιβλίο το πιο πιθανό να γράφτηκε για να καλύψει τα λάθη της κυβέρνησης Χριστόφια.). Επίσης, ο κ. Χριστόφιας δεν προέβαλε μόνο τις απόψεις του κόμματός του, αλλά συνέχισε και εξακολουθεί να προκαλεί το φανατισμό, λέγοντας πως όλα «έτυχαν» και έγιναν έτσι όπως είμαστε σήμερα. Δεν έτυχαν, κύριοι, αλλά ούτε και πετύχατε! 

«Αυτοί, οι οποίοι κόπτονται σήμερα για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αυτοί ήταν απεργοσπάστες και πολεμούσαν τους εργαζομένους την ώρα που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ρίχνονταν στη φυλακή και δολοφονούνταν...» 

Πιστεύουμε πως ζείτε σε άλλο κόσμο, σε άλλο περιβάλλον... Πραγματικά, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πως σήμερα με τις πράξεις σας οδηγείτε τους ανθρώπους στη φυλακή επειδή δεν τους φτάνουν τα λεφτά να ζήσουν τις οικογένειές τους και να πληρώσουν τις ανάγκες τους -δάνεια, ρεύμα, νερό-; Ακόμη και φονικά φτάσαμε να βλέπουμε στη μικρή Κύπρο με αφορμή τα χρήματα. Οδηγείτε την κοινωνία σε μια επόχη που εσείς «πολεμάτε». Κι αν εσείς μια εποχή ήσασταν λαϊκό κίνημα, αυτό δεν σημαίνει πως σήμερα δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε, πλην ΑΚΕΛ, να δηλώνει και να μάχεται υπέρ των εργαζομένων. 

Ακολούθως, στην παρουσίαση έγινε αναφορά στη θρυλική εποχή για την Κύπρο μας, το ΄55-΄59. Ο κ. Χριστόφιας είπε πως αντέξαν μέσα σε εκείνη την περίοδο και επιβίωσαν. Ο αγώνας, όμως, πρέπει να ξέρουμε έγινε για την Λευτεριά και την Ένωση! Εσείς δεν ήσασταν που από τη μια ψηφίζατε υπέρ και από την άλλη κατά στα ενωτικά δημοψηφίσματα; Βέβαια, τελευταία είναι της μόδας η άποψη του ότι «η Βρετανία θα μας άφηνε έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν ανάγκη να γίνει αγώνας». Ίσως να περιμένατε να μας απελευθερώσει ο κατακτητής μας! Τι να πω; Προσωπικά, δεν νομίζω να μας αφήνανε ποτέ ελεύθερους. Και μέσα από τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου ακόμα δεν είμαστε ελεύθεροι. 

«Να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες μας δημιουργεί η ζωή είτε ο κόσμος που δεν χωνεύει ότι ένας κομμουνιστής βρέθηκε στην εξουσία... 
Το κόμμα μας και τα μάτια μας» 

Δεν μας πείραξε το ότι βγήκε ένας κομμουνιστής στην εξουσία, άλλωστε θα ερχόταν και η σειρά σας κάποτε, ως κόμμα με βλέψεις την εξουσία «για το καλό του τόπου και του λαού». Μας πείραξε πως μας καταστρέφει την πατρίδα και την κοινωνία και θα μας ενοχλούσε πάλι όποιος και να ήταν στη θέση του. Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα, ο λαός δεν είστε μόνο εσείς. Εσείς κοιτάξτε το κόμμα σας, το μεγάλο και τρανό αυτό κόμμα που πρέπει να ζήσει και να επιβιώσει για να οδηγηθούμε ένα βήμα γρηγορότερα προς την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα! 

Όλα, κύριοι ανεξαρτήτου κόμματος, γίνονται για το εκάστοτε κόμμα, την καρέκλα και το συμφέρον σας. Να ξέρετε πως εμείς ότι αγώνα κάνουμε τον κάνουμε για την πατρίδα και μόνο. Το κόμμα σας το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι βόλεμα και τίποτε άλλο. 

Εμείς ως νέοι σας λέμε στα ίσια πως βαρεθήκαμε όλους εσάς τους καρεκλοκένταυρους. Βαρεθήκαμε τα σάπια ψέματά σας και τις ψεύτικες υποσχέσεις σας. Τσακώνεστε όλη μέρα για ένα καλύτερο χθες, αλλά την επόμενη μέρα είστε μαζί ενωμένοι και κάνετε συμφωνίες... Το κόμμα σας είναι η πατρίδα σας! 

ΓΙΑ ΕΜΑΣ: «ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΝΩΝΕΙ» 

* Το παρόν άρθρο έχει γραφεί από μέλος της ΕΦΕΝ 
Σεμπτέμβριος 2012