Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

20 Ιουλίου 1974! Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί!..
   


     38 χρόνια πέρασαν από το μαύρο εκείνο σαββατιάτικο πρωινό της 20ής Ιουλίου του 1974. Όταν ο βάρβαρος “Αττίλας” πραγματοποίησε τα σατανικά του σχέδια για να βυθίσει ένα ολόκληρο νησί στο πένθος. Εισέβαλε, σκότωσε, βίασε, αιχμαλώτισε, εκτόπισε. Η αντίσταση από την Εθνική Φρουρά και την ΕΛ.ΔΥ.Κ παλληκαρίσια. Θύμισε τους Έλληνες στις Θερμοπύλες, στο Μαραθώνα, στο Σούλι. Λες και ήταν βγαλμένη από την μυθολογία. Δυστυχώς όμως, οι έκπτωτοι ηγέτες τα είχαν συμφωνήσει προ πολλού με τον κατακτητή. Δέν πρόλαβαν το κακό όταν έπρεπε. Άφησαν το νότιο ακριτικό οχυρό του Ελληνισμού που λέγετε Κύπρος στο έλεος και την μανία των Τούρκων.

     Οι σκοτωμένοι πολλοί. Οι πρόσφυγες περισσότεροι. Η εικόνα των μαυροφορεμένων γυναικών επικρατεί σε όλο το νησί. Οι στρατιώτες μας, γράφουν χρυσές σελίδες ηρωισμού και απαράμιλλου θάρρους στα πεδία των μαχών. Τί κι αν ο εχθρός είναι μεγαλύτερος και ισχυρότερος. Τί κι αν όπως αποδείχτηκε ήταν όλα συνεννοημένα και προσχεδιασμένα. Όπου καλεί το καθήκον, οι Έλληνες πρώτοι, έτοιμοι να αμυνθούν του πατρίου εδάφους μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους.

     Συναγωνιστές, 38 χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη ημέρα της εισβολής, ωφείλουμε να μην ξεχάσουμε. Ωφείλουμε να μην συμβιβαστούμε. Ωφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Δεν συμβιβαζόμαστε, ούτε με τα στρατεύματα κατοχής, όυτε με τον εποικισμό, ούτε κάνουμε εκπτώσεις όσον αφορά τη Λευτεριά μας και τα ανθρώπινά μας δικαιώματα. Έχουμε καθήκον να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Ακόμα και άν στα αυτιά καποιων αυτή λέξη μοιάζει εξωπραγματική, ενώ θεωρούν ρεαλιστικό να παραδώσουμε τα πάντα, να αναγνωρίσουμε την αποσχιστηκή ωντότητα που ανακήρηξε μονομερώς η Τουρκία, και εν τέλη να νομιμοποιήσουμε τα εγκλήματα του “Αττίλα” για χάρη του ρεαλισμού και της δήθεν καλής θελήσεως, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως στα σχέδιά τους θα είμαστε εμπόδιο πάντα ΕΜΕΙΣ. Εμείς που δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την Πατρίδα μας ελεύθερη. Και άν αυτός είναι ο λόγος που μας αποκαλούν φασίστες και ακραίους, τους διαβεβαιώνουμε πως κλείνουμε τα αυτιά μας στις συκοφαντίες και τις ύβρεις τους, και προχωρούμε ακάθεκτοι για να μην δώσουμε άλλη αφορμή στους Τούρκους να λιγουρεύονται τις πατρογωνικές μας εστίες. Για να διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια τις σύγχρονες Κύπριακές Θερμοπύλες, και να δικαιώσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν και πότισαν με το αίμα τους αυτή την Άγια Γή. Αυτή την γή που όποια πέτρα και να σηκώσεις μια ιστορία ανδραγαθήματος και ηρωισμού θα βρείς από κάτω. Αυτή την γή που ποτίστηκε και ακόμη ποτίζεται με αίμα Ελληνικό.
    Γι΄αυτό συναγωνιστές, πρωταρχικό μας μέλημα να σώσουμε την πατρίδα μας από κάποιους που νομίζουν πως συμβιβαζόμαστε με την μισή. Μοναδική λύση η απελευθέρωση. Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.Με πίστη Στον Θεό και στην Πατρίδα,
ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ