Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Κερυνειώτη, Καρπασίτη, σου πουλούν το σπίτι!


Αφιερωμένο στους πολιτικούς που μας προδίδουν νύχτα - μέρα:

"Όλοι οι πουλημένοι, είστε καταραμένοι,
απ' τη δική μας τη γενιά,
από εργάτη, ποιητή κι από γραφιά..."


37 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και 28 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη της κατεχόμενης μας γης (1983) ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». 37 ολόκληρα χρόνια γεμάτα πικρία, γεμάτα στεναχώρια, γεμάτα χαμένα όνειρα. Είναι δύσκολο κανείς, αν δεν το βιώνει, να αντιληφθεί ότι είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που βρίσκεται σε ημικατοχή σε όλη την Ευρώπη. Είναι, όμως, και αδιανόητο, να πιστέψει κανείς ότι η πλευρά μας συνομιλεί με τους Τουρκαλάδες που κατέχουν τη μισή μας Κύπρο και όλα αυτά (δήθεν) υπέρ του κυπριακού Ελληνισμού, για αυτήν τη «βιώσιμη και ειρηνική λύση»...

Παρ’ όλα αυτά, το πλέον δύσκολο το οποίο και με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι,ποντάρουμε πάνω σε μια άθλια λύση, μια λύση που θα είναι η καταστροφή μας, μια λύση που στο βωμό αυτής, των εξουσιαστών Αμερικανών και των λοιπών ιμπεριαλιστών (ναι, σε αυτούς που δεν ανήκει σπιθαμή γης των λαών!) πουλήθηκαν πολιτικοί, οικονομολόγοι, επιστήμονες, κόμματα, ακόμη και ολόκληρες νεολαίες αυτών. Η λύση αυτή, που βρίσκει υποστηρικτές όλα τα κόμματα, είναι η λύση του τύπου «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία». Πραγματικά, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αν οι πολιτικοί μας γνωρίζουν τον ορισμό της ομοσπονδίας(!).

Ομοσπονδία: «Ένωση περισσότερων του ενός ανεξάρτητων και αυτόνομων κρατιδίων, ώστε να αποτελούν μία και μοναδική κρατική υπόσταση, διεθνή προσωπικότητα και να διαθέτουν κοινό σύνταγμα και εσωτερικό δίκαιο(...)». Στην όμορφη νήσο μας, είναι πρέπον να υπενθυμίσει κάποιος, πως δεν έχουμε δύο κρατίδια για να μπορούμε να συνομιλούμε με βάση τη Δ.Δ.Ο. Ούτε και είναι δυνατό, να επέλθει η ενότητα -που κοκορεύουν συνεχώς- του νησιού και του πληθυσμού μέσω της διαχωριστικής και ρατσιστικής αυτής λύση.

Η λύση είναι μια, η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και το φωνάζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Λύσεις που προτείνουν το χωρισμό της πατρίδας μας σε δύο κράτη, ημι-κράτη, “states”, αυτόνομες πολιτειακές μονάδες, κλπ κλπ, δεν έχουν καμία θέση και εφαρμογή στο κυπριακό πρόβλημα. Τέτοια εκτρώματα είναι ικανά ΜΟΝΟ για την τουρκοποίηση του νησιού.


Πολλοί από εμάς ίσως ξέχασαν, ίσως συμβιβάστηκαν, ίσως πουλήθηκαν για χρήματα, ή ακόμα, και για μια αξιοζήλευτη (κατά αυτούς) θέση σε μια καρέκλα κόμματος. Εμείς, όμως, που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε άλλο, πέρα από τη φωνή και την αξιοπρέπειά μας, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ. Εμείς, οι νέοι της Κύπρου, η «μαγιά» αυτού του τόπου δηλώνουμε παρών και όπως πάντα, έτσι και σήμερα, έτσι και μέχρι τότε που θα υπάρχουν Εφιάλτες, θα αποκόπτουμε τα προδοτικά σχέδια για τη διάλυση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Έχουμε χρέος να ανακόψουμε την ανθελληνική πορεία της κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή, που αδιάντροπα συμπορεύεται με τους ξένους δυνάστες αντί με το λαό της. Είμαστε εδώ για να θυμίζουμε πως ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!* Το παρόν άρθρο έχει γραφεί από μέλος της ΕΦΕΝ
Νοέμβριος 2011