Skip to main content

ΕΠΙΚΑΙΡΑ: Ο ανθελληνισμός και η καταστροφή της Κύπρου μας


Ο ανθελληνισμός του νησιού μας και η καταστροφή του, ενώ όλοι δηλώνουν πατριώτες...


Είναι φανερό ότι, μέσα από ορισμένες πράξεις τους οι πλείστοι πολιτικάντηδες, του ενός ή του άλλου χώρου, δεν μας έχουν αφήσει περιθώρια επιλογής:  προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας για να περάσουν τα σχέδια τους για την, αγγλοτουρκικής έμπνευσης λύση, ομοσπονδία,με την οποία υπογράφουμε ουσιαστικά, το ξεπούλημα μας στη βάρβαρη Τουρκία.  Τις προσπάθειές τους τις παρακολουθούμε καθημερινά, είτε από την τηλεόραση, το διαδίκτυο, ακόμα και μέσα στους δρόμους όταν κυκλοφοράμε.

Με κάθε τρόπο κομματικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία μας, έχοντας απώτερο σκοπό,  να διαγράψουμε τις ρίζες μας αλλά και τους ήρωές μας,  αυτούς πουέδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, που όμως κάποιοι θεωρούν ότι ήταν τρομοκράτες και ότι ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α –για παράδειγμα- ήταν λάθος. Το καθεστώς ζητά από υπηρεσίες του να κατεβάσουν την Γαλανόλευκη σημαία (βλ. Ρ.Ι.Κ). Πού πήγε ο καιρός που ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης κατέβαζε την βρώμικη σημαία των αποικιοκρατών με την σκέψη του στην Ελλάδα; Δεν ζητάμε να έχουμε Ευαγόρες, γιατί προφανώς, δεν μπορούμε, ζητάμε απλά και μόνο, να έχουμε την Γαλανόλευκη πιο ψηλά από κάθε σημαία. Γιατί ναι! Σε τούτο τον τόπο οι νεκροί δεν αγωνίστηκαν για καμιά σαθρή ανεξαρτησία, και κυρίως, δεν αγωνίστηκαν για καμιά ξενόφερτη λύση ομοσπονδίας. Οι ήρωες και οι νεκροί μας αγωνίστηκαν για την Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.


Πολλά από αυτά δεν μας τα λένε στα σχολεία μας. Ο κ. Χριστόφιας δηλώνει ότι«μοιάζουμε περισσότερο με τους Σύριους παρά με τους Ελλαδίτες αδελφούς μας».  Η «πατριωτική» δεξιά του δύσμοιρου τόπου, δηλώνει υπέρ του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., αλλά ο κ. Κληρίδης εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των αποικιοκρατών καλύτερα από τον καθένα. Από την άλλη, ο αισχρός κ. Ανα(ν)στασιάδης  σε δήλωσή του, είπε πως ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α.  ήταν λάθος και πως δεν μοιάζουν τόσο πατριώτες, έτσι που να έχουν υπέρ άνω όλων την Ελλάδα. Και συνέχισε, δίνοντας άφεση αμαρτιών στους Τούρκους για τα Σεπτεμβριανά το 1955.  Αυτός είναι ο πατριώτης ηγέτης, που δε δίστασε να επισκεφτεί τη Τουρκία και έκανε δηλώσεις με φόντο το σύνθημα του ισλαμικού κόμματος «Όλα για την Τουρκία». Τέλος, η ανθελληνική πορεία της κυβέρνησης δεν πτοήθηκε από το να πράξει και μια από τις χειρότερες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να κάνει: να εισαγάγει στο πρόγραμμα της πρώτης τάξης του δημοτικού την αγγλική γλώσσα.

Εμείς σαν μικροί Λεωνίδες αντιστεκόμαστε στον ανθελληνισμό της πατρίδας μας γιατί το οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στους απόγονους μας. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη για αναζήτηση άμεσων σχέσεων και αγώνα Ελλάδος – Κύπρου, και όχι Κύπρου – Συρίας, είτε Κύπρου – Κούβας, είτε Κύπρου – Ν. Ζηλανδίας! Οι ρίζες μας ήταν, είναι και θα είναι ελληνικές και κανείς δεν μπορεί να τις αλλάξει, γιατίστις πέτρες και στα βουνά, στον ήλιο και στη θάλασσα του νησιού μας, υπάρχει μόνον η Ελλάδα. Όσο γρηγορότερα το αποδεχθούν οι νεο-Κύπριοι, τόσο το καλύτερο για τους ντροπιασμένους εαυτούς τους.


«Η Ρωμιοσύνη έν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου
Κανένας δεν ευρέθηκε για να την ιξηλείψη
Κανένας γιατί σσιέπει την πού τάψη ο Θεός μου.
Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή όντας ο κόσμος λείψη.»

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ευθεία προς την Λευτεριά, χωρίς παραχωρήσεις και χωρίς τα προδοτικά σχέδια των ξένων. Όπως είπε και ο  Πετράκης Γιάλλουρος: "Να αγωνιζόμαστε πρέπει, μάνα, να αγωνιζόμαστε για την Κύπρο μας"...* Το παρόν άρθρο έχει γραφεί από μέλος της ΕΦΕΝ
Αύγουστος 2011